23 iunie 2010

A fost şi al patrulea blogmeet C.U.A.!

Vineri 18 iunie 2010. O zi poate ca oricare alta. Mai deosebită poate, în memoria localnicilor prin ploile foarte puternice asociate cu căderi de grindină şi vijelii. Unii au spus că nu au mai trăit aşa ceva niciodată. În ciuda vremii potrivnice, care parcă dorea cu tot dinandinsul încă o amânare a blogmeet C.U.A. IV ...
Unii au părăsit pluta, alţii au avut alte priorităţi, unii pur şi simplu au crezut că nu se mai ţine, din cauza vremii total nefavorabile (au căzut şi sistemele de telefonie mobilă, încât a fost tot mai greu să comunicăm)...
Poate aşa ar fi trebuit să se termine povestea noastră. Cu vremea nefavorabilă, cu lipsa de implicare, cu dezertările, cu existenţa altor priorităţi...
Dar, noi suntem martori că am mers mai departe. Am fost numai patru plutaşi în mijlocul furtunii, care au ţinut mai departe cârma dreaptă. Nici un altul, nici măcar online, dar ce contează? Vor veni poate data viitoare, pe timp senin. Îi aşteptăm.
Am stabilit că o vom face din plăcere, nu e obligaţia nimănui. Dacă simte că locul lor e aici, lângă noi, dacă are ceva de spus alături de noi, dacă măcar se opreşte să ne deschidă ochii, dacă ne susţine cu un feed-back, cu o vorbă bună, şi tot înseamnă ceva.
Gazda noastră primitoare, de această dată a fost Asociaţia Slow Food Turda, reprezentată de Marta Pozsonyi, căreia îî mulţumim pentru trataţie (cafea) şi pentru găzduirea caldă, deşi afară natura era dezlănţuită. Asociaţia Slow Food Turda o găsiţi în Turda, pe Str. G-ral Dragalina 143-145 (fosta Str. Oltului).
Au participat fizic patru bloggeri, şi de această dată toţi turdeni şi toţi plutişti - Marta Pozsonyi, care a fost şi gazda acestei manifestări, Oana Botezan (coordonatoarea blogului comun), Mihai (pasionat de psihologie şi parapsihologie) şi, cu voia dumneavoastră, cel mai simplu personaj, subsemnatul, Florin Coman.

A fost probabil de departe cea mai încărcată şi mai serioasă întâlnire de până acum, în cadrul căreia s-au discutat foarte multe probleme reportate de la alte întâlniri anterioare şi rămase restante:
- am stabilit o schemă de desfăşurare a blogmeeturilor C.U.A. - cu o parte formală (care cuprinde discuţii legate de problematica blogului comun, blogmetului şi probleme de actualitate care afectează membrii blogului comun sau participanţii la blogmeet C.U.A.) şi o parte informală (conţinând aspecte legate de experienţa proprie a participanţilor, discuţii libere, o mică ieşire spre un obiectiv din apropiere, agrement şi socializare);
- am stabilit mai multe probleme restante legate de blogul comun Cu pluta pe Arieş - alocarea unui alt template (având culori neutre, asortate, exprimând spiritul nostru), convenirea asupra unui font unitar pentru postările care apar (eliminându-se eterogenitatea - tip font, mărime, culoare), stabilirea unei direcţii de evoluţie în sensul lansării anul viitor, odată cu aniversarea blogului, a unui domeniu propriu de tip ".com", realizarea unui grup de comunicare (pe o platforma Google sau Yahoo) pentru accesul mai facil la fişiere şi posibilitatea alegerii fiecăruia al tipului de deschidere către comunicare dorit (primirea tuturor comunicărilor, filtrarea intrării tuturor reply-urilor pe mailul propriu), stabilirea unor reguli de conduită (pentru a nu se repeta ieşiri care pot duce la scufundarea plutei datorită unor orgolii personale sau poliţe), stabilirea unor coordonate privind participanţii la blogul comun (fiecare intră când este invitat şi dacă îi convine şi acceptă statutul de plutist şi iese când doreşte, nu toţi participanţii blogmeet trebuie să fie şi autori ai blogului comun, poate sunt alţii care nu doresc să îşi asume obligaţia sau imaginea de plutist, poate sunt unii care doresc să se imiteze în a scrie pe blogul propriu, poate sunt unii bloggeri care vin la blogmeet doar pentru a-i cunoaşte şi socializa cu ceilalţi bloggeri din comunitatea locală);
- de asemenea am stabilit şi unele probleme legate de viitoarele blogmeeturi - următorul blogmeet susţinut undeva în natură, după jumătatea lunii iulie, fiind anunţat din timp util în decursul lunii viitoare, revocarea respectării cu orice preţ a alternanţei oraşelor (la blogmet III organizat la Câmpia Turzii nu au fost decât turdeni) şi agreerea ideii de organizării blogmeturilor viitoare acolo unde există locaţia potrivită (pusă la dispoziţie sau agreată de larga majoritatea a participanţilor la blogmeetul anterior, la care se hotărăşte locaţia următorului blogmeet), agreerea unui tipar temporal al întâlnirilor (cel mai probabil în decursul zilelor de vineri, în principiu după ora 18:00), frecvenţa lunară a acestor întâlniri.

12 comentarii:

O relatare exactă, detaliată, plină de învăţăminte pentru noi, ăştia mai săraci cu duhu', pentru care vă sunt recunoscător! Recunosc, ca o astfel de postare nu cred că aş fi fost capabil să scriu, referitor la un eveniment cu mai mulţi participanţi!
Spor la succesuri!

Zgarcit in detalii, colega!

Orbii pot spune ca e verde cerul... Noi - il vedem cum e!

Deja nu mai sunt de acord cu Ionel,în privința zgârceniei

Marta a omis să vă spună de unde provenea cafeaua?! Să vă fie de bine! Cât despre "dezertori" ... Poate va fi mai bine decât cu ei!

Buna dimineata plutasilor! Am citit cu mare placere rindurile scrise de Florin C.... Acum stau si ma gindesc cit de pacat este ca sinteti asa departe...sau ,ca eu sint aici...Cit de mult as dori sa pot participa macar o data la o intilnire de-a voastra,sa pot trai bogatia spiritualitatii voastre live :)Cit de mult as dori sa ascult cel mai mic detaliu,sa va privesc in ochi ,direct,sa pot invata de la voi.Sper ca data viitoare sa aud ca au venit toti plutasii vostri,sa fiti cu totii uniti...Atitea capete luminate,atitea caractere opuse,virste diferite si totusi sinteti uniti...Indiferent de vreme,de treburi private,de termine...Admir taria voastra de lupta,in privinta mentinerii blogului C.U.A ...Silinta voastra sper sa fie rasplatita cit mai curind,sa deveniti "renumiti",sa reusiti sa "miscati ceva pe lumea aceasta monotona...Privesc chipurile voastre si ramin incintata de placerea pe care o citesc...Simpatia si optimismul in chipul lui Mihai,bunatatea si siguranta "citita" la Marta,inteligenta si taria hotaririi la Oana si sa nu-l uit pe "acel simplu personaj" pe "micul erou" Florin,care se va lupta pina la sfirsit pentru telurile voastre,prin increderea lui intr-un viitor mai bun...O "echipa" care transmite prin aura lor, simplu,dar hotarit :"VOM REUSI!" Respect la fiecare in parte si astept cu mare nerabdare sa citesc aici,la Florin ,mai departe despre realizarile,despre ideile voastre "bogate" in privinta "imbunatatirii" un picut a lumii in care traiti!!! Sper ca data viitoare sa-i vad si pe ceilalti membri,sa le privesc chipurile lor,sa citesc despre realizari noi si sa aud despre comunitatea voastra... Cu mare respect al vostru FAN Oana T. :)

@Zamfir: Marta nu a omis sa ne spuna ca ai adus cafea. in numele tuturor celor prezenti la BM, iti multumim pentru gest.
@Oana: iti multumim pentru gandurile bune si te asteptam cu bratele deschise la intalnirile noastre :)

Cu mare placere...Gindurile mele curate va "sustin" mereu! O zi placuta va doresc! O.T.

Am fost surprins să aflu că Ulise nu a venit la întâlnirea voastră să-l tragă după el şi pe grăbitul Zamfir, care "veni, vidi, vici" după ce lăsă gazdei cafeiu să vi-l fiarbă.

# abbilbal: Din păcate, după ce s-a constatat că Zamfir doar încurca lucrurile (venind cu tot felul de pretenţii absurde: seriozitate, respectare de persoane, reguli, principii, ...) a fost autoexclus din acest grup select! Implicit, şi subsemnatul, Ulise!

Ceea ce a uitat Zamfir sa va povesteasca e ca s-a autoexclus intr-adevar printr-un mail catre toti participantii.
Pretentiile dumisale "absurde" sunt doar pe hartie, in realitate din pacate s-a intamplat de multe ori exact opusul.
Il rog sa isi aminteasca limbajul suburban, reactiile cu totul necontrolate, atingerea la intimitatea unor persoane si imixtiunea pana chiar in a se lega de familia cuiva si a folosi un limbaj obscen, in mod public, nu doar in particular cu acea persoana!
Il rog sa isi aminteasca nu doar aceste „absurditati”, pentru care noi l-am iertat si am inteles sa nu ne spalam rufele in public, macar din respect pentru ca dansul a initiat miscarea blogmeeturilor din C.U.A., ci si celelalte iesiri de pe blogul personal (unde din pacate stim cu totii care ii urmarim blogul - sterge orice drept de replica care nu ii convine, chiar daca nu contine cuvinte obscene sau atacuri la persoana) si din viata de zi cu zi, inclusiv obiceiul de a trimite mailuri diversi oameni pe care nu ii cunoaste pentru a se exprima cu privire la problema lui cu o anumita persoana (problema pe care o „coafeaza” in asa fel incat sa reiasa clar dreptatea lui in a se razbuna pe aceasta persoana si a o supune oprobiului public al unor persoane care nu au nici o tangenta cu experienta respectiva si poate nici macar nu ii intereseaza). Asta se numeste MANIPULARE, si nu seriozitate si principii cum declara colegul blogger mai sus ca le detine.
Il rog sa isi aminteasca cu cata pofta relateaza tuturor iesirile sale pe care nu le pot numi civice - iesirea fata de mama unui baietel nevinovat (chiar daca sa spunem mai putin educat) din autobuz, asteptandu-se ca lumea sa il aprobe si sa se amuze de pe urma injuraturilor sale si purtarii sale total indecente si impotriva moravurilor publice.
Iti reamintind noi, astia mai "neseriosi, nerespectuosi, fara principii" ca neplacerile aduse de o persoana mai putin constienta nu se spala prin atacuri josnice realizate constient.
Noi asteptam ceva mai mult de la tine, Zamfir, mai ales de la tine. Si mai ales pentru ca ai pe hartie niste principii (pentru ceilalti?!) pe care tu esti primul care le incalci!
Ii doresc lui Ulise sa aiba rabdare, sa te re-aduca pe drumul cel bun.
Cata vreme raspundem cu inconstienta la un lucru inconstient, ne afundam si mai mult in mocirla.
Cata vreme raspundem cu ura cuiva care a inteles gresit ceva si ne-a jignit vreodata cu ceva, sa nu se asteptam ca lumea sa fie mai buna. Si noi facem parte din lume, din pacate noi, egourile acestea, daca nu suntem in stare noi sa fim altfel, ce asteptam de la lume?
Cata vreme cineva poarta sambetele cuiva care a gresit si apoi si-a cerut iertare, si nu a mai continuat cu nimic, atunci doar acela pierde, nu va mai avea somn, si isi va trai unica sa viata plina de framantari.
Nu uita, ne-ai promis unora ca ne "scuipi in fata si apoi iti ceri scuze". Daca asta te face fericit, atunci fa-o! Oricum, majoritatea plutistilor te saluta, iar tu intorci capul pe strada! Nu cumva sa iti pierzi respectul sau seriozitatea, daca le intorci salutul, sau daca dai ochii cu ei!...
Din respect pentru ceilalti cititori, si pentru ca noi suntem impacati, alegem sa oferim liniste, mai departe. Oricum nu iti mai pasa de noi. Oricum adevarul il deformezi cum vrei. Oricum, totul a ramas undeva in trecut. Noi am trecut peste asta!
Succes!

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More