13 octombrie 2010

Friptura ca pe vremea haiducilor

"Acum sculptează cu aceeaşi măiestrie în carne. A deprins din copilărie tainele preparării unei delicatese cum alta nu-i. "Arpi baci", cum îl ştie toată lumea, e singurul care mai pregăteşte o mâncare veche de sute de ani:  friptura de Turda."
http://stiri.kanald.ro/Stiri/Caravana/friptura-ca-pe-vremea-haiducilor/

3 comentarii:

Mai sunt probabil si alti bucatari priceputi, care se lauda ca le iese friptura de Turda, sau ca au "furat" reteta - dar probabil ca gustul nu e la fel ca bucatele iesite de pe mana lui Arpi bacsi. Dana Deac a incercat sa se apropie cat mai mult de cultura gastronomica a locului si a realizat o culegere de retete, luand fiinta volumul "Reţete culinare turdene".
De altfel putem fi mandri - Turda noastra e vestita pentru sincretismul gastronomic romano-maghiar. Multi din alte comunitati au incercat sa copieze secrete bine pastrate, si nu le-a iesit la fel.
Alin, cum dam de Arpi bacsi, sa ne "trântească" o friptura magica, la un blogmeet de legenda? :-P

Reteta nu e secreta, insa secretul sta in unele "chestii", adica o poveste, materia prima sa fie buna si un pic de suflet si .... binainteles anturajul.
Cand vreti friptura la blogmeet sa ma anuntati, o facem. Arpi bacsi de abia asteapta sa fie invitat la activitati, este un membru marcant al Slow Food Turda - suntem onorati de fiecare data cand iesim cu el.

Am incercat si eu, candva, sa fac in bucataria mea de bloc, friptura renumita de Turda. Tot ce am reusit sa fac e sa-mi stropesc cu grasime peretele.

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More